۲ اسفند ۱۳۸۷، ۱۲:۱۷

ابداع اعضای روباتیک برای صورت انسان

ابداع اعضای روباتیک برای صورت انسان

دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا با استفاده از ماهیچه ای پلیمری و روباتیک موفق به ارائه شیوه ای شده اند که به واسطه آن افرادی که در کنترل ماهیچه های صورت خود ناتوان هستند قادر خواهند بود فعالیتهای صورت خود را به شکل عادی بازگردانند.

به گزارش خبرگزاری مهر، طراحی اعضای مصنوعی فک و صورت طی سالهای اخیر پیشرفتهای قابل توجهی داشته است. این اعضا در دوره مدرن به عوامل روباتیکی تبدیل شده اند که عملکردی مطمئن داشته و گاهی اوقات قادر به دریافت فرمانهای عملیاتی از مغز فرد خواهند بود.

اما اعضایی که از آنها در داخل صورت و به منظور ترمیم صورتهای آسیب دیده استفاده می شود همچنان نیازمند پیشرفت و تغییر هستند زیرا در بسیاری از موارد این اعضا بسیار غیرواقعی و آزاردهنده به چشم می خورند.

اکنون دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا با استفاده از ماهیچه های مصنوعی پلیمری موفق به حیات بخشی مجدد به حرکات صورت افرادی شده اند که از ناتوانی های خاص ناشی از انواع اختلالات مانند سکته برخوردارند.

افرادی که کنترل ماهیچه های صورت خود را از دست داده اند مجبور به مقابله با کنشهای اجتماعی و کمبود اعتماد به نفس خواهند بود. در عین حال این ناتوانی می تواند سلامت دیگر اعضای بدن را در این افراد به خطر باندازد. برای مثال بدون توانایی حرکت دادن پلکها احتمال ایجاد جراحت و کوری در چشم فرد بالا خواهد بود.

محققان کالیفرنیا به منظور حل این مشکل ماهیچه ای پلیمری را به جمجمه متصل کردند که این ماهیچه در رشته ای که پلکهای بالا و پایین چشم را به یکدیگر اتصال می دهد کشش ایجاد می کند. در صورتی که فرد بیمار تلاش کند چشم خود را ببندد، این تلاش باعث آزادسازی فعالیتهای الکتریکی در ماهیچه های مرتبط و سالم می شود. ماهیچه پلیمری این فعالیتها را ردیابی کرده و با آنها همراه شده و در نهایت با ایجاد کشش در ماهیچه های پلک به بسته شدن پلک چشم کمک می کند.

این شیوه می تواند به منظور کنترل شرایط مختلفی از ناتوانی های صورتی مورد استفاده قرار گیرد. برای مثال چنانچه فرد کنترل فعالیت یکی از چشمهای خود را از دست داده باشد این سیستم می تواند فعالیتهای چشم سالم را ردیابی کرده و این فعالیتها را در چشم ناتوان شبیه سازی کند.

در عین حال با استفاده از حسگرهایی خاص بیمار قادر خواهد بود در برابر نورهای شدید و یا حرکت جسمی در فاصله بسیار نزدیک از صورت چشم خود را به سرعت ببندد. استفاده از سیستم زمانبندی نیز می تواند در پلک زدن طبیعی فرد موثر واقع شود.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، دانشمندان مخترع این سیستم معتقدند روش آنها را می توان در درمان بسیاری از ناتوانی های فیزیکی مانند اختلالات تنفسی و یا جایگزینی به جای انگشت و یا دستهای مصنوعی مورد استفاده قرار داد.

کد خبر 836958

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha